اکسیژن ساز اکسیژن ساز .

اکسیژن ساز

اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز دستگاه هایی هستند که به افرادی که سطح اکسیژن پایینی در خون خود دارند کمک می کند. آنها با وصل کردن دستگاه به پریز برق یا با استفاده از باتری تغذیه می شوند. اگر از باتری استفاده می شود، باید با وصل کردن آن به پریز برق شارژ شود. بیشتر متمرکز کننده‌ها یک آداپتور نیز دارند تا بتوانید هنگام رانندگی از دستگاه استفاده کنید. یک دستگاه اکسیژن ساز هوا را دریافت می کند، آن را تصفیه می کند و سپس هوای تازه تشکیل شده را توزیع می کند. هوا قبل از اینکه وارد غلیظ شود از 80 درصد نیتروژن و 20 درصد اکسیژن تشکیل شده است. عوامل زیادی بر قیمت اکسیژن ساز تاثیر می گذارد که در ادامه مقاله به آن می پردازیم.

اکسیژن ساز

نحوه عملکرد دستگاه اکسیژن ساز
قطعات زیادی وجود دارند که یک دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل را تشکیل می دهند. کمپرسور و فیلتر بستر غربالی چند قسمت اصلی هستند. کمپرسور هوای فیلتر شده را در غلیظ کننده فشرده می کند و سپس هوا را در یک جریان پیوسته می رساند.

هوای فشرده به سمت فیلترهای بستر غربال حرکت می کند. فیلتر بستر غربال نقش مهمی ایفا می کند، زیرا دستگاهی است که نیتروژن را از هوا حذف می کند. ماده ای به نام زئولیت که یک مکعب میکروسکوپی شش وجهی با سوراخ هایی در هر طرف است، در بستر غربال قرار دارد و این همان چیزی است که نیتروژن را از هوا خارج می کند.

دو تخت الک در متمرکز کننده قرار دارد. پس از اینکه هوا برای اولین بار در غلیظ کننده فشرده شد، با فشار وارد اولین بستر غربالی می شود. اکسیژن به مخزن محصول ارسال می شود. سپس اولین بستر الک با نیتروژن پر می شود. سپس جریان گاز تغییر می کند و هوای فشرده به بستر غربال دوم منتقل می شود. کمپرسور تخت الک اول به اتاق بیرون فرستاده می شود و هوای مخزن محصول به اولین بستر غربال بازمی گردد.

افت فشار از بستر الک اول و ضعیف شدن اکسیژن باعث آزاد شدن نیتروژن زئولیت می شود. اکسیژن و نیتروژن دوباره با هم می آیند و به عنوان هوای معمولی در اتاق آزاد می شوند. سپس هوا فشرده شده و به غربال دوم فرستاده می شود که در آنجا اکسیژن از طریق آن به مخزن محصول منتقل می شود. کل چرخه دوباره با اولین الک بعد از چند ثانیه شروع می شود.

دیگر بخش‌های مهم سیستم خنک‌کننده است که از گرم شدن بیش از حد اکسیژن رسان قابل حمل جلوگیری می‌کند، و کانولای بینی که اکسیژن تصفیه‌شده را پس از عبور اکسیژن از تمام فیلترهای بستر غربال می‌رساند. کانولا به بهبود جذب اکسیژن کمک می کند.

انواع دستگاه اکسیژن ساز
دستگاه اکسیژن ساز معمولاً در دو نوع قابل حمل و ثابت عرضه می شود. اکسیژن ساز ثابت بیشتر در منزل یا محیط های درمانی و بیمارستان ها استفاده می شود. دستگاه اکسیژن ساز ثابت اندازه بزرگی دارد. دستگاه تولید اکسیژن ثابت، اکسیژن مورد نیاز بیماران را به دو صورت پالسی یا مداوم به ریه های آن ها انتقال می دهد. در حالت مداوم، اکسیژن بدون توقف و به طور دائم وارد ریه های بیمار می شود ولی در حالت پالسی، اکسیژن در فاصله زمانی معین و به صورت مقطعی وارد ریه بیمار می شود.

اکسیژن ساز قابل حمل بیشتر در خارج از منزل و محیط کار بیمار کاربرد دارد. این دستگاه به نسبت مدل ثابت، کوچک تر است و جا به جایی آن آسان است. این نوع دستگاه هم قابلیت استفاده از برق شهری را دارد و هم با استفاده از باتری قابل شارژ است و اتفاقاً یکی از نکات مهم در هنگام خرید دستگاه اکسیژن ساز پرتابل، توجه به طول عمر باتری آن است و حتماً باید مطابق با نیاز بیمار باشد. این دستگاه ها امکان تنظیم میزان اکسیژن مورد نیاز بیمار را دارند.

یک دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل تقریباً 3-4 برابر گران تر از یک دستگاه اکسیژن ساز خانگی است. بنابراین باید به دقت در نظر گرفت که آیا یک دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل واقعاً قرار است استفاده شود یا خیر. کسانی که به اکسیژن درمانی منظم نیاز دارند باید یک دستگاه اکسیژن ساز خانگی داشته باشند. با این حال، کسانی که زندگی فعالی دارند، به طور مکرر در داخل یا خارج از محل اصلی خود سفر می کنند، علاوه بر این، در یک دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل سرمایه گذاری می کنند تا بدون وقفه به کار یا زندگی خود ادامه دهند. باید در نظر داشت که کنسانتره های اکسیژن قابل حمل با ظرفیت LPM کمتر (به عنوان مثال 2-3 LPM) عرضه می شوند.

در حالی که تغلیظ‌ کننده‌های اکسیژن خانگی همگی ماشین‌های جریان پیوسته هستند، دستگاه‌های قابل حمل دو گزینه دارند – جریان پالس و/یا حالت‌های جریان پیوسته. دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل Pulse Flow تنها زمانی که بیمار استنشاق می کند، اکسیژن را در پاف ها (نبض) صادر می کند. دستگاه‌های جریان پیوسته بدون توجه به اینکه بیمار نفس می‌کشد یا خارج می‌کند، به طور مداوم اکسیژن صادر می‌کنند. اکسیژن سازهای قابل حمل عموماً کوچکتر و سبک تر از نمونه های خانگی هستند، بنابراین حمل و نقل آنها آسان تر است.

اکسیژن ساز

انواع دستگاه اکسیژن ساز بر اساس نوع کاربرد
دستگاه اکسیژن ساز خانگی
دستگاه اکسیژن خانگی در اندازه های کوچک و سبک موجود است. اکسیژن سازهای خانگی ظرفیت های مختلفی دارند از جمله ۳ لیتری، ۵ لیتری، 8 لیتری و 10 لیتری و هم چنین دارای سوند نازل، مرطوب کننده و فیلتر هستند. قیمت اکسیژن ساز خانگی نسبت به بیمارستانی و صنعتی کمتر است.

دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی
از این سیستم در محیط بیمارستان برای تأمین اکسیژن غنی شده برای بیمارانی است که سطح اکسیژن خون آن ها پایین است، کابرد دارد. بسیاری از بیماران آسمی، قلبی، ریوی و پونومونی از این دستگاه ها استفاده می کنند.

دستگاه اکسیژن ساز صنعتی
اکسیژن ساز صنعتی، جزو تجهیزات پزشکی نیست و مناسب استفاده در حوزه پزشکی هم نیست. حجم اکسیژن سازهای صنعتی بیشتر از اکسیژن سازهای پزشکی است.

عوامل موثر در قیمت اکسیژن ساز
·        سطح صدای پایین

·        طول عمر بالای گرانول زئولیت

·        دارای صفحه نمایشگر سطح اکسیژن

·        صفحه نمایش لمسی PLC

·        نشانگر روغن

·        نمایش سیستم آنالایزر اکسیژن

·        نمایش سیستم آنالایزر دی اکسید کربن

·        دارای سنسور نقطه شبنم

·        لوازم جانبی: کیف حمل، گاری موبایل، باتری قابل شارژ، DC (برای منبع تغذیه خودرو) و سیم برق AC، کیف لوازم جانبی و غیره باشد.


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۰۳:۲۴ توسط:alireza موضوع: نظرات (0)